Мецола привітала мирний план Зеленського

Президент Володимир Зеленський вже прибув до Брюсселя, де представить свій мирний план на засіданні Євроради та в Європарламенті.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила журналістам президентка Європарламенту Роберта Мецола перед початком засідання Європейської ради у четвер у Брюсселі.

"Що стосується України. Дуже гарна новина, що Президент Зеленський тут. На тлі наближення до вже 1000-го дня війни ми вітаємо його мирний план. Це мир, який передбачає цілісність, справедливість та гідність. І це те, що ми будемо обговорювати як у Раді, так і коли Президент Зеленський прибуде до парламенту через кілька годин", - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський вирушив на засідання Європейської ради у Брюссель, де на саміті Євросоюзу представить План перемоги.

Він відзначив, що програмою візиту до Брюсселя також заплановані зустрічі у Європарламенті – і з президенткою Робертою Мецолою, і з головами політичних груп у Європарламенті. Крім того, український лідер проведе зустріч з генсеком НАТО Марком Рютте.

Читайте також: Україні треба допомогти не вести війну, а досягти перемоги - міністр оборони Естонії

Учора Зеленський представив План перемоги під час виступу у Верховній Раді.