Україні треба допомогти не вести війну, а досягти перемоги - міністр оборони Естонії

Україні треба допомогти не вести війну, а досягти перемоги - міністр оборони Естонії

Укрінформ
Партнери мають мають збільшити військову допомогу Україні для її перемоги.

Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур перед початком зустрічі очільників оборонних відомств НАТО в Брюсселі 17 жовтня, передає кореспондент Укрінформу.

«Це в наших силах сказати, що ми допомагаємо Україні не вести цю війну, а перемогти в цій війні», - сказав міністр.

Він додав, що Естонія виконала своє зобов’язання надати Україні військову підтримку в обсязі щонайменше 0,25% свого ВВП цього року. Цей показник, за його словами, є мінімальною частиною, означеною в «стратегії перемоги України». Якщо кожна країна спрямує хоча б таку частину, загалом це буде близько 120 млрд доларів щороку. Але наразі партнери не надають і половини цієї суми, констатував глава МО.

Естонський політик оголосив, що Швеція офіційно долучається до ІТ-коаліції на підтримку України, в якій головують Естонія та Люксембург.

«Дуже важливо, що до нас долучається дедалі більше країн», - сказав він. Наразі коаліція очікує від штаб-квартири НАТО, а конкретно від агентства по закупівлях, пришвидшення необхідних процесів.

Говорячи про План перемоги Президента Зеленського, міністр зауважив, що в ньому містяться пункти, про які Естонія давно вже говорить.

«І головний фокус на тому, що Україна, звісно, переможе в цій війні», - підкреслив він, висловивши сподівання, що план не залишиться лише на папері.

Представник Естонії додав, що його країна завжди вважала, що найкращою і єдиною реальною гарантією безпеки для України стане членство в НАТО.

У ході дискусії з українським Президентом і главою МО Рустемом Умєровим міністри планують обговорити те, що вони мають зробити для збільшення допомоги, військової підтримки та її пришвидшення.

Певкур також поінформував, що цього дня його країна підпише «дорожню карту» на 2 роки з Великою Британією, яка розміщує в Естонії свою бригаду та посилить її найближчим часом.

Читайте також: Попри зусилля 30 країн, не вдалося задовольнити потреби України у боєприпасах - міноборони Туреччини

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня у Брюсселі розпочинається дводенна зустріч міністрів оборони країн Північноатлантичного альянсу, одним з головних питань якої буде продовження підтримки України. Як очікується, у цій зустрічі візьме участь міністр оборони України Рустем Умєров.

Також у четвер в столиці Бельгії розпочнеться зустріч глав держав та урядів країн ЄС. Раніше високий представник ЄС Жозеп Боррель повідомляв, що, як очікується, під час цієї зустрічі Президент України Володимир Зеленський представить на розгляд європейських лідерів План перемоги у боротьбі проти російської агресії.

Фото: Minister of Defence Estonia 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-