Олексій Кулеба обговорив з послами країн G7 та послом ЄС пріоритети подальшої роботи

Фото

Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба обговорив з послами країн G7 та послом ЄС пріоритети подальшої роботи.

Про це повідомило Мінвідновлення у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба зустрівся з послами Групи семи (G7) та послом ЄС... Під час зустрічі сторони зосередили увагу на темах децентралізації, регіональної політики, відновлення та подальшої співпраці міністерства з міжнародними партнерами», - йдеться в повідомленні.

Однією із тем обговорення стала децентралізація, якій на наступній конференції з відновлення України URC2025 буде приділено окрему увагу. За словами Надзвичайного і Повноважного посла Італії в Україні Карло Формози, у Римі наступного літа обговорюватиметься залученість міжнародного співтовариства у питання відбудови України з акцентом на максимальній користі для регіонів.

Зі свого боку віцепрем’єр-міністр наголосив, що Мінвідновлення працює над тим, щоб провести аналіз спроможності громад та посилити їх залучення в подання публічних інвестицій. Всі проєкти, які імплементуються чи будуть імплементовані, мають відбуватися через Цифрову екосистему для підзвітного управління відновленням DREAM. Він пояснив послам країн G7, що у зв’язку з війною Україна має три типи макрорегіонів: області, де йдуть активні бойові дії, центр – основний логістичний хаб та частина України, де має відбуватися найбільша економічна активність. Тому при плануванні допомоги цим регіонам необхідно враховувати всі особливості.

Читайте також: Україна розраховує на допомогу Нідерландів у відновленні водної інфраструктури громад півдня

Надзвичайний і Повноважний посол Великої Британії Мартін Гарріс сказав, що його країна вітає той факт, що Мінвідновлення активно використовує DREAM. Це позитивний сигнал. Він зазначив, що наразі іноземні партнери бачать всі зусилля, які вкладає Україна, щоб працював морський коридор. Вони також вітають прагнення відкрити повітряний простір, й готові допомогти у цьому Україні.

Як повідомлялося, конференція з питань відновлення України пройде 10-11 липня 2025 року в італійській столиці.