Україна очікує прогресу на шляху до Євросоюзу під час головування Угорщини в Раді ЄС - Жовква

Фото

Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква наголосив на важливості досягнення суттєвого прогресу на шляху України до Євросоюзу під час головування Угорщини в Раді ЄС.

Про це йшлося на зустрічі заступників керівника Офісу Президента Віктора Микити та Ігоря Жовкви із заступником міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, парламентським державним секретарем Левенте Модьором, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Сторони обговорили співпрацю між угорськими та українськими регіонами, а також реалізацію спільних інфраструктурних та освітніх проєктів.

«Дякую за всю підтримку з боку Угорщини, яка сьогодні надається українському народові. Ми зацікавлені посилити економічні відносини, зокрема транспортну співпрацю. Важливо також, що економічно доцільно для України та Угорщини розбудувати пункти пропуску. В нас є спільні плани», – зазначив Микита.

Він додав, що співпраця на рівні регіонів уже довела свою ефективність. Зокрема, завдяки цьому в деокупованих громадах Київщини, а також на Закарпатті звели дитячі садки, школи, будинки матері й дитини та спортивні центри, а на Херсонщині триває відновлення водопостачання.

Як зазначається, Жовква відзначив участь лідерів України та Угорщини в засіданні Європейської ради напередодні в Брюсселі, на якому Президент Зеленський представив План перемоги.

Окремо обговорили пріоритети європейської інтеграції України в період головування Угорщини у Євросоюзі.

«Цього червня була проведена перша міжурядова конференція, що ознаменувала початок переговорів про вступ України. Дуже важливо, щоб під час угорського головування ми досягли суттєвого прогресу на шляху України в ЄС», – заявив Жовква.

Читайте також: В Угорщині обрали очільницю Державного самоврядування українців

Також під час зустрічі узгоджено графік контактів офіційних представників обох держав найближчим часом.

Як повідомлялося, з 1 липня 2024 року Угорщина прийняла естафету в Бельгійського головування в Євросоюзі та перебрала на себе організацію роботи Ради ЄС на наступні пів року.

Фото: ОП