Сибіга їде на переговори до Туреччини

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга з 20 по 22 жовтня перебуватиме із візитом у Турецькій Республіці для проведення переговорів на високому рівні з ключових питань українсько-турецької співпраці.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті українського зовнішньополітичного відомства.

В Анкарі заплановані переговори Сибіги із його турецьким колегою Хаканом Фіданом, а також з міністром національної оборони Яшаром Гюлером та міністром торгівлі Омером Болатом.

Переговори будуть зосереджені на розширенні двосторонньої співпраці України і Туреччини у політичній, економічній, оборонно-промисловій та культурно-гуманітарній сферах, свободі мореплавства у Чорному морі та Чорноморській безпеці. Особлива увага переговорів буде приділена Плану перемоги, представленому Президентом України Володимиром Зеленським, інтеграції України до НАТО та Формулі миру «як шляху до всеосяжного, справедливого та тривалого миру», зазначили в МЗС.

Читайте також: Сибіга закликав союзників посилити підтримку України на тлі залучення КНДР до війни

У Стамбулі Сибіга проведе низку переговорів та відвідає оборонно-промислову виставку «SAHA EXPO 2024», де відбудуться окремі зустрічі українського дипломата з турецькими оборонними компаніями.

Крім цього, у ході візиту відбудуться важливі зустрічі міністра з українською та кримськотатарською громадами Туреччини. Також Сибіга відвідає Стамбульський університет, де поспілкується з викладачами та студентами кафедри української мови та літератури, обговорить можливості розширення академічної співпраці та підтримки вивчення української мови в Туреччині, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня у Варшаві пройшла розмова у форматі тет-а-тет Президента Польщі Анджея Дуди з міністром закордонних справ України Андрієм Сибігою.