Сибіга закликав союзників посилити підтримку України на тлі залучення КНДР до війни

Сибіга закликав союзників посилити підтримку України на тлі залучення КНДР до війни

Укрінформ
Міністр закордонних справ Андрій Сибіга закликав Захід посилити підтримку України на тлі залучення Росією Північної Кореї у війну.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Росія вдається до серйозної ескалації своєї агресії, залучаючи КНДР як сторону конфлікту. Ми вимагаємо негайної та рішучої реакції з боку євроатлантичної спільноти та світу. Найкращою відповіддю буде повна підтримка та реалізація союзниками України Плану перемоги Президента Володимира Зеленського», – написав Сибіга.

Він закликав партнерів посилити військову підтримку України, зняти обмеження на далекобійні удари, перехоплювати російські ракети і безпілотники над територією України, а також надати запрошення у НАТО та збільшити інвестиції в українське виробництво зброї.

Глава українського МЗС наголосив, що Північна Корея підтримує російську агресію проти України, надаючи Москві зброю та особовий склад. За його словами, у російській армії воюватимуть не найманці, а регулярні підрозділи з КНДР, які Москва використовуватиме як гарматне м’ясо.

Читайте також: Україна закликала НАТО обмінятися розвідданими щодо участі військових КНДР у війні - Умєров

«Євроатлантична спільнота має усвідомити той факт, що КНДР вторгається в Європу пліч-о-пліч з Росією, і діяти без зволікань», – заявив Сибіга.

Як повідомляв Укрінформ, Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України. Йдеться про чотири бригади вояків, зокрема спецпризначенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-