До Києва з візитом прибув глава Пентагону

Міністр оборони США Ллойд Остін прибув із неанонсованим візитом до української столиці у понеділок, 21 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

У Києві Остін зустрінеться із Президентом України Володимиром Зеленським і міністром оборони Рустемом Умєровим, щоб обговорити потреби України в зброї та те, як США зможуть продовжувати підтримувати українську армію впродовж наступного року.

Напередодні Остін висловив упевненість, що США та їхні союзники продовжуватимуть підтримувати Україну в наступному році, хто б не був при владі у США.

«Я справді думаю, що союзники та партнери й надалі справлятимуться із ситуацією. І ми інвестували в речі, які незабаром будуть реалізовані, з точки зору додаткових систем, таких як NASAMS (системи ППО – ред.). Ми зробили ці інвестиції півтора, два роки тому і незабаром почнемо спостерігати, як деякі з них з’являться тут (в Україні – ред.)», — сказав він у неділю ввечері в дорозі до Києва.

Читайте також: Остін про ядерні погрози Росії: США і союзники по НАТО готові стояти поряд з Україною тривалий час

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня у Брюсселі міністр оборони США Ллойд Остін, відповідаючи на запитання про продовження діяльності Контактної групи з оборони України після президентських виборів у США, заявив, що коаліції спроможностей, у межах якої Україні надається необхідна зброя для протистояння російській агресії, є дуже успішною і діятиме у довгостроковій перспективі.

Фото: Х / Secretary of Defense Lloyd J. Austin III