Плану перемоги Президента Зеленського немає альтернативи - віцепрезидент Європарламенту

Країни Заходу віддані справі пошуку рішення щодо завершення війни Росії проти України і вважають, що немає жодної іншої альтернативи, окрім Плану перемоги Президента Зеленського.

Про це заявив віцепрезидент Європарламенту Роберт Зіле у виступі на Третьому парламентському саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Зіле наголосив, що Росія не повинна здобути перемогу у війні і закликав усі держави-члени НАТО надавати військову підтримку Україні на рівні щонайменше 0,25% ВВП. 

«Країни Заходу віддані справі пошуку рішення, щоб покласти край цій жахливій війні. Ми хочемо створити таке майбутнє, в якому зможемо співпрацювати один з одним і шукати рішення тих викликів, які постали перед нами. Немає жодної іншої альтернативи, окрім того Плану миру (Плану перемоги, - ред.), який представив Президент Зеленський», - сказав Зіле.

Він запевнив, що Європарламент є і буде надійним партнером України у досягненні миру.

Свій виступ Зіле завершив рідною латиською мовою. Він зазначив, що ті люди на Заході, які «втомилися від війни», закликають до компромісу з Росією та територіальних поступок з боку України. 

Читайте також: Стефанчук у Латвії представив План перемоги України

«Але давайте згадаємо про тих людей, які живуть на окупованих територіях. У Латвії кожна сім’я має такий досвід. Ми жили в окупації, коли окупаційні органи забирають паспорти, знищують інтелектуальну еліту. Як ми можемо досягти компромісу з ворогом? Ні, це неможливо», - резюмував політик. 

Як повідомляв Укрінформ, у Ризі сьогодні відкрився Третій парламентський саміт Кримської платформи, в якому беруть участь делегації близько 50 країн, а також делегації шести міжнародних парламентських асамблей.

Фото: Reinis Inkēns, Saeima