У Ризі відкрився парламентський саміт Кримської платформи за участі близько 50 країн

У Ризі відкрився парламентський саміт Кримської платформи за участі близько 50 країн

Онлайн
Укрінформ
На третій парламентський саміт Кримської платформи, який відкрився сьогодні в столиці Латвії, прибули делегації близько 50 країн, а також делегації шести міжнародних парламентських асамблей.

Як передає Укрінформ, Саміт транслюється на сайті Кримської платформи.

Саміт відкрився виступом спікерки Сейму Дайги Мієріні. Вступне слово сказали прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліня; голова українського парламенту Руслан Стефанчук, який також стисло презентував присутнім План перемоги. Ще заплановані виступи глави МЗС Латвії Байба Браже; першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла. До учасників заходу дистанційно по відеозв’язку звернеться очільник Української держави Володимир Зеленський.

Після цього, з 10:00 до 14:00, відбудеться пленарне засідання Саміту та підписання спільної декларації. По тому - підсумкова пресконференція за участі спікерів Сейму Латвії та Верховної Ради України.

Проведення парламентського саміту міжнародної Кримської платформи в Ризі є частиною всебічної підтримки Латвією України та інвестицією у зміцнення заснованого на правилах міжнародного порядку.

Читайте також: Зеленський: Європа стала мішенню для Росії, коли Путіну здалося, що він може вкрасти Крим

Як повідомлялося, міжнародна Кримська платформа була створена у 2021 році як формат для координації та консультацій на рівні держав та урядів, парламентів, міністрів закордонних справ та експертів. Її було створено з метою підвищення обізнаності світових лідерів і широкої громадськості про тимчасову окупацію та анексію Кримського півострова Росією, негативний вплив цього акту на права людини місцевого населення, безпеку в Чорноморському регіоні, глобальну продовольчу безпеку та правила, засновані на глобальному порядку.

Два попередні парламентські саміти Кримської платформи відбулися в Загребі (Хорватія) та Празі (Чехія). На них зібралися парламентарії з різних країн світу та міжнародних парламентських організацій.

Фото: Facebook / Ruslan Stefanchuk 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-