Шмигаль заявив, що ключем до виконання Плану перемоги є єдність українців

Перемога України у війні залежить від об'єднання українського суспільства і влади на всіх рівнях.

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

"Перемога України в цій важкій війні залежить від синергії зусиль мільйонів наших громадян, від синергії зусиль нас усіх. Усі всередині країни генерують потенціал перемоги, який із часом має лише зростати... Ключове питання сьогодні - наша єдність. Це не голосні виступи, фрази. Сьогодні у нас дуже прагматична зустріч - про об'єднання нашого суспільства, нашої влади на всіх рівнях", - сказав він.

Читайте також: Зеленський закликав громади працювати з регіонами інших країн для втілення Плану перемоги

Шмигаль висловив вдячність Президенту за розробку Плану перемоги та головам громад, міст і регіонів за розуміння єдності як ключа до успішного втілення цього плану. Прем'єр зауважив, що багато пунктів документа спрямовані до партнерів. Він акцентував: аби Україні допомагали, місцева влада має комунікувати із партнерами єдиним голосом.

"Ми дуже багато чого очікуємо від партнерів. І вони готові нам допомогти. Але неможливо досягти єдності партнерів доти, доки ми не зробимо наше домашнє завдання - єдиним голосом, єдиним фронтом, починаючи від кожної конкретної особи, українця або українки, на всіх рівнях громад, регіонів, влади, комунікуватимемо із ними", - сказав Шмигаль.

Читайте також: План перемоги: що може дати Україна Заходу?

Шмигаль також запевнив, що уряд підтримає ініціативи від місцевої влади, озвучені на заході. Він також підкреслив, що Кабмін реалізує необхідні реформи та кроки для членства в НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, уряд схвалив розпорядження Президента Володимира Зеленського, що дозволить залучити від Європейського інвестиційного банку понад 17 млн євро за проєктом розвитку міського транспорту України.