Зеленський закликав громади працювати з регіонами інших країн для втілення Плану перемоги

Зеленський закликав громади працювати з регіонами інших країн для втілення Плану перемоги

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав громади почати працювати з дружніми їм регіонами з інших країн для втілення Плану перемоги.

Про це глава Української держави повідомив під час виступу перед учасниками Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз важливо залучити всіх. Сьогоднішня наша зустріч має стратегічне значення - ми говоримо про залучення українських громад. Ми завжди працюємо з нашими партнерами на всіх рівнях... Шановні громади, я прошу вас розпочати цю роботу на рівні ваших зв’язків з регіонами інших держав у країнах-партнерах. У цій війні ми можемо перемогти тільки у єдності і тільки разом — українці, європейці і увесь вільний світ. Саме це треба донести до суспільств, які з нами, які хочуть підтримувати наш План. Я прошу вас зайнятися цією роботою», - сказав Зеленський.

Він відзначив, що від втілення Плану перемоги залежить справедливе завершення війни.

«Україна підготувала План перемоги, який спрямований на взаємодію з усіма нашими партнерами, які реально можуть посилити Україну так, щоб ми завершили цю війну справедливо для України і українців. Усі наші люди, кожна українська громада, хочуть цього найбільше. Водночас ми розуміємо, що це залежить не тільки від бажання українців. Наші люди, мільйони людей, роблять все можливе, щоб держава вистояла у війні і щоб українське суспільство було захищене від російських ударів. Але є речі, які можуть забезпечити тільки наші партнери, і саме це вказано у нашому Плані перемоги», - зауважив Президент. 

Він нагадав, що раніше представив пункти Плану провідним іноземним партнерам, додавши, що над його втіленням влада працює на усіх рівнях. 

«Я представив пункти Плану Сполученим Штатам і ключовим нашим європейським партнерам. Крім того, на своєму рівні працювали наші робочі групи, урядовці, Верховна Рада, Офіс Президента, до роботи на рівні команд залучені всі. Також я зустрівся з представниками нашого громадянського суспільства, щоб найбільш впливові українські громадські організації могли стати адвокатами пунктів Плану», - зауважив глава держави, закликавши усіх долучитися до його реалізації.

Читайте також: Плану перемоги Президента Зеленського немає альтернативи - віцепрезидент Європарламенту

Як повідомляв Укрінформ, План перемоги включає п’ять пунктів: перший - геополітичний, другий і третій - військові, четвертий - економічний, п’ятий - безпековий.

Перший пункт передбачає отримання запрошення до НАТО. Другий стосується оборони, зокрема, передачу чіткого переліку зброї, що здатна підтримувати силу українських воїнів. Третій пункт зумовлює створення сил стримування. У четвертому йдеться про стратегічну економічну співпрацю та посилення санкційного тиску на агресора. П’ятий пункт розрахований на повоєнний час й зумовлює можливість заміщення окремих військових контингентів збройних сил США, які дислоковані у Європі чи на інших континентах, українськими підрозділами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-