Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на державній службі України

19 квітня, 10:00 - презентація результатів гендерного аудиту в публічному секторі України «Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на державній службі України».

Організатори: Національне агентство України з питань державної служби (НАДС), Апарат Урядового уповноваженого з питань гендерної політики.

Учасники: Наталія Алюшина - голова Національного агентства України з питань державної служби; Катерина Левченко - Урядова уповноважена з питань гендерної політики; Оксана Кисельова - керівниця Проєкту «Європейський Союз за гендерну рівність: Служба допомоги реформам»; Анна Іщенко - директорка Навчально-наукового центру прикладної соціології «Соціоплюс» Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського; Наталія Чермошенцева - кандидатка історичних наук, експертка у сфері ґендерної рівності, недискримінації та реформ.

Модератор: Юлія Лихач - директор Вищої школи публічного управління.

 Коротко. Під час заходу оприлюднять результати дослідження стану забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у публічному секторі України. У дослідженні взяли участь понад 21 тис. публічних службовців із 79 ЦОВВ. Також будуть озвучені рекомендації для внесення змін до документів, політик та процедур з метою формування культури рівних прав та можливостей, унеможливлення і попередження всіх форм дискримінації на державній службі України.

Довідково. В Україні проведено гендерний аудит апаратів міністерств та центральних органів виконавчої влади. Він здійснений за сприяння Національного агентства України з питань державної служби, Урядової уповноваженої з питань гендерної політики та за підтримки Проєкту «Європейський Союз за гендерну рівність: Служба допомоги реформам». До проведення аудиту долучився також Навчально-науковий центр прикладної соціології «Соціоплюс» Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: press@nads.gov.ua

Контактна особа: +38 066 422 86 48 (Ольга)

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

В Україні провели гендерний аудит апаратів міністерств та відомств

Результати гендерного аудиту в публічному секторі «Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на державній службі України» засвідчили, що 82,5% опитаних згодні та цілком згодні з тим, що чоловіки і жінки мають рівні шанси та можливості для кар'єрного росту у центральних органах виконавчої влади.

Як повідомлялося на презентації дослідження в Укрінформі, участь у ньому взяли понад 21 тис. публічних службовців із 79 ЦОВВ.

«Гендерна політика визначена як політика, яка є складовою державного управління у будь-якій сфері. Вона є наскрізною та інтеграційною. Це означає, що ми не можемо говорити, що лише один ЦОВВ або один суб'єкт відповідальний за реалізацію такої політики. За це відповідальні ми всі», - сказала урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко.

За її словами, аудит допомагає розуміти краще стан забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у публічному секторі України. «Таке дослідження може лягти в основу подальшої діяльності та співпраці з нашими міжнародними партнерами, громадськими організаціями, які активно допомагають в цій сфері. Воно є переконливим виконанням державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків до 2023 року, операційного плану, який розроблений та прийнятий урядом, на три роки. Це, знову ж таки, говорить про зв'язок теорії та практики, говорить про те, що ті документи, які ми розробляємо як урядовці, впроваджуються у життя та працюють», - додала Левченко.

Голова Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина зазначила, що крім забезпечення гендерної рівності та дотримання правил етичної поведінки державними службовцями або посадовими особами органів місцевого самоврядування, до аудиту було включено питання щодо норми протидії дискримінації та насильству й сексуальним домаганням. «Хочу звернути увагу, що НАДС спільно із Вищою школою публічного управління у кооперації з урядовою уповноваженою з питань гендерної політики розробляють програми. У нас потужні програми щодо недискримінації та щодо питання гендерної рівності. Протягом 2022 року нам вдалося навчити понад 28 тисяч осіб по цих програмах. Що стосуються місцевого самоврядування – то це 1 912 посадових осіб. Водночас 27 голів державний місцевих адміністрацій і перші заступники та заступниці теж пройшли такі навчання», - додала вона.

Керівниця проєкту «Європейський Союз за гендерну рівність: Служба допомоги реформам» Оксана Кисельова вважає, що Україні необхідно інтегрувати гендерний підхід у процедуру прийняття рішень. «Тобто, йдеться про те, щоб утворити гідне інклюзивне та недискримінаційне середовище», - сказала вона і додала, що гендерна рівність на робочому місці є пріоритетом. «На сьогодні ми вже досягли 30% представництва жінок на посадах категорії А, але це ще не є такою межею та ідеалом. Збалансована участь передбачає представлення жінок відповідно до того відсотку, який працює в інститутах державної влади та органах місцевого самоврядування. Рівна частина передбачає також, що співробітники можуть вільно висловлювати свої думки, відстоювати свою позицію і не боятися того, що вони будуть за це покарані тим чи іншим чином», - зазначила вона.

Учасники заходу оприлюднили рекомендації для внесення змін до документів, політик та процедур з метою формування культури рівних прав та можливостей, унеможливлення всіх форм дискримінації на державній службі.

«Ми дивилися на те, як усередині установ відбувається, або не відбувається реалізація політики рівних прав і можливостей. Тобто, ми не розглядали те, як органи влади реалізовують цю політику назовні. Концентрувалися саме на тому, як це відбувається усередині», - зауважила кандидатка історичних наук, експертка у сфері гендерної рівності, недискримінації та реформ Наталія Чермошенцева.

За її даними, 82,5% від всіх опитаних згодні та цілком згодні з тим, що чоловіки і жінки мають рівні шанси та можливості для кар'єрного росту у ЦОВВ. Більшість вважають, що жінки та чоловіки мають рівні шанси та можливість їздити у відрядження (87,2%). Чоловіки-респонденти на 15,9% більше, ніж жінки-респондентки цілком згодні з таким твердженням. 58,5% опитаних відповіли, що не мають можливості їздити у відрядження і серед них значно переважають жінки – на 28,8%.

Більшість опитаних затримуються на роботі або беруть роботу додому і працюють після завершення робочого дня. 16,2% державних службовці вказали про необхідність психологічної підтримки. Чоловіки значно більше відмовились від психологічної підтримки (68,6%), ніж жінки (50,7%).

Як жінки, так і чоловіки мали досвід зіткнення з різними проявами дискримінації. Всього 12% визначили, що стикались з різними проявами дискримінації та сексуальних домагань на робочому місці. Лише 0,7% звернулись по допомогу. Жінки частіше зустрічались з коментарями щодо їх зовнішності, приватного та сімейного життя, приниженням, знеціненням, образами через їх стать та сексуальними домаганнями. Чоловіки визначили, що частіше стикались із необґрунтованими вимогами, пов’язаними з роботою через їх стать та непристойними жестами сексуального характеру.

62,7% учасників дослідження відзначили, що не мають можливості працювати за індивідуально визначеними формами роботи. Чоловіки відзначили, що мають більше таких можливостей (різниця становить 5,7%). Якщо говорити про співбесіди при прийомі на роботу, то 14,9% - питали про сімейний статус. 11,2% - питали про наявність дітей, 4,4% - питали про плани стосовно народження дітей. Жінок частіше питали про наявність дітей (12,3% жінок та 8,5% чоловіків), а також щодо планів народження дітей (5,8% жінок та 0,9% чоловіків), також 1,8% жінок вказали, що їх питали про наявність вагітності.

«Дослідження було проведення у дві хвилі. Перша розпочалася за два дні до війни. Яким же було наше здивування, коли побачили, що змогли запитати понад 9 тисяч осіб. Навіть у березні – лютому 2022 року було опитано 68 ЦОВВ. Перша хвиля дозволила нам врахувати певні недоліки, побажання, удосконалити методологію. З 23 серпня по 25 вересня був проведений польовий етап другої хвилі. Він буде дуже активний. Понад 21 тисяча осіб було опитані у 79 ЦОВВ. Участь цьому опитуванні була добровільною», - додала директорка Навчально-наукового центру прикладної соціології «Соціоплюс» Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського Анна Іщенко .

Гендерний аудит апаратів міністерств та центральних органів виконавчої влади здійснений за сприяння Національного агентства України з питань державної служби, Урядової уповноваженої з питань гендерної політики та за підтримки проєкту «Європейський Союз за гендерну рівність: Служба допомоги реформам». До проведення долучився також Навчально-науковий центр прикладної соціології «Соціоплюс» Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Відео: