Деревина у відбудові та розвитку України: державна політика, регулювання та цілі зеленого відновлення

23  липня, 10:00 - круглий стіл на тему: «Деревина у відбудові та розвитку України: державна політика, регулювання та цілі зеленого відновлення»

Організатори: FSC (Forest Stewardship Council®).

Учасники: Павло Кравець - директор FSC Україна, кандидат сільськогосподарських наук, науковець УкрНДІЛГА; Брайн Мілаковський - експерт з економічного відновлення та сталого розвитку; представники органів влади, наукових установ та неурядових організацій, міжнародних донорів, девелоперів та архітекторів.

Модератор: Олег Панюта - журналіст, ведучий телеканалу «Ми Україна».

Чому це цікаво?

Це  перший із серії круглий стіл «Деревина у відбудові та розвитку України: державна політика, регулювання та цілі зеленого відновлення». Forest Stewardship Council збере представників органів влади, наукових установ та неурядових організацій, міжнародних донорів, девелоперів та архітекторів задля розкриття потенціалу деревини у зеленій відбудові та розвитку України за умов сучасних викликів.

Forest Stewardship Council® (FSC®) — це міжнародна неурядова некомерційна організація, місією якої є просування відповідального лісогосподарювання в лісах усього світу. Для досягнення цілей організації, FSC, зокрема, сприяє трансформаційним процесам розвитку зеленої та циркулярної економіки в рамках зеленої відбудови.

Програма заходу за посиланням.

Реєстрація на захід

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: fsc@m-p.ua (Катерина Галіченко, 097 347 37 97), яка триватиме до 20:00 22 липня для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, номер телефону та формат присутності.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Понад 400 деревообробних підприємств в Україні мають FSC-сертифікати

Понад 400 деревообробних підприємств в Україні вже отримали сертифікат системи незалежної добровільної сертифікації системи ведення лісового господарства (FSC-сертифікати).

Про це повідомили представники організації FSC Україна під час круглого столу “Деревина у відбудові та розвитку України: державна політика, регулювання, цілі зеленого відновлення” в Укрінформі.

“Сьогодні лише 47% лісів є сертифікованими, понад 400 деревообробних підприємств отримали FSC-сертифікати”, - сказав директор Forest Stewardship Council Павло Кравець.

Він нагадав, що сертифікат FSC підтверджує відсутність впливу негативного ведення лісового господарства на лісові екосистеми. Наявний сертифікат показує покупцям, що продукція отримана з лісів, де процес ведення лісового господарства відповідає вимогам та критеріям “зеленого курсу”.

“Активна FSC-сертифікація запобігає знелісненню та відповідає вимогам нашої євроінтеграції”, - підкреслив Кравець.

На переконання директора ДП «Укрпромзовнішекспертиза» Володимира Власюка, для використання деревини у зеленому відновленні України необхідно більш раціонально використовувати лісові ресурси, розвиваючи напрям деревообробки на заміну сировинному експорту.

Як повідомлялось, з початку 2024 року в Україні видано понад 36 тисяч електронних сертифікатів про походження деревини

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк