У Харкові назвали ймовірну причину масового отруєння
Суші, виготовлені без дотримання санітарних вимог, розглядаються як ймовірна причина спалаху захворювань після відвідання ресторанів у Харкові.
Про це повідомляє сайт ДУ "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України", передає Укрінформ.
"Ймовірною причиною виникнення спалаху стало вживання у ресторані "Якіторія" неякісних харчових продуктів - суші, які були виготовлені та реалізовані без дотримання вимог санітарного законодавства", - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що станом на 23.06.2021 року зареєстровано 89 випадків захворювання, у т.ч. 19 серед дітей. У закладах охорони здоров’я продовжують лікування 69 хворих, 4 – знаходяться на амбулаторному лікуванні.
Як повідомляв Укрінформ, масове отруєння виявили після вживання їжі в ресторанах "Мафія" та "Якіторія". У ході бактеріологічного дослідження у 42 хворих виділено культуру роду сальмонела, у 6-х співробітників ресторану - стафілокок, а 5 змивів показали присутність умовно патогенної культури.
Власники ресторанів, де отруїлися люди, вже надали допомогу лікувальним установам на суму 150 тис. грн. Стан хворих, які пов’язують інфекцію з вживанням суші, задовільний.
Поліція розпочала розслідування за фактом масового отруєння громадян за ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України з санкцією до 3 років позбавлення волі.