У Харкові 25 осіб отруїлися суші у ресторанах
Про це повідомив Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України, передає Укрінформ.
«Станом на 12 годину 17 червня, за даними екстрених повідомлень із закладів охорони здоров’я (КНП «Міська клінічна лікарня №31» ХМР та КНП «Міська дитяча клінічна лікарня №19» ХМР), зареєстровано 25 випадків захворювання серед дорослих (19 осіб) і дітей (6 осіб) - мешканців м. Харків. Захворілі госпіталізовані та перебувають на стаціонарному лікуванні. Попередній діагноз – гастроентероколіт, середнього ступеню важкості», - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що постраждалі пов’язують своє захворювання із вживанням готових страв у закладах громадського харчування.
Як уточнила кореспонденту Укрінформу директорка обласного центру контролю та профілактики хвороб Любов Махота, всі госпіталізовані відвідували ресторани «Якіторія» та «Мафія». «Люди вживали різноманітні страви, в тому числі й суші», - зазначила Махота.
Наразі ці заклади закрили для перевірки, ліквідації спалаху та встановлення причин виникнення, факторів і шляхів передачі інфекції.
Менеджмент ресторанів поки ситуацію не прокоментував.