Рятувальники п’яти країн провели на Львівщині польові навчання

Фото

У Львівській області завершилися Міжнародні польові навчання, що проходили там у межах проєкту «EU-CHEM-REACT 2» за участю представників 5 країн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає Укрінформ.

«Учасники навчань з Литви, Латвії, Молдови, Республіки Польща та України упродовж трьох днів відпрацювали алгоритми дій під час ліквідації надзвичайних ситуацій різного характеру: розповсюдження небезпечних хімічних речовин на дорозі, ДТП, пожежі у 9-поверховій будівлі, ліквідацію невідомого біологічного зараження і загрози в прикордонній зоні тощо», - йдеться у повідомленні.

Міжнародні польові навчання «EU-CHEM-REACT 2» на Львівщині / Фото: ДСНС

Зокрема, у процесі ліквідації НС працювали штаб із ліквідації НС, комісія ТЕБ та міжнародний штаб OSOCC.

«Важливо, що країни діяли як одна злагоджена команда попри те, що складність та специфіка навчань полягала в тому, що ані штаб, ані учасники навчання не знали яка подія буде наступною, та не готувалися до неї заздалегідь», - зазначили в пресслужбі.

Зі свого боку професор Мирослав Коваль і координатор проєкту Кшиштоф Патурей подякували усім за участь у навчаннях, а віцепрезидент Добровільної пожежної служби Республіки Польща Вєслав Ліснікевич підкреслив, що співпраця з Україною відбулася на високому рівні та принесла неабиякі плоди для всіх учасників.

Читайте також: На Франківщині рятувальники ліквідували пожежу в поселенні ромів

«Основна мета триденних навчань досягнута: попри те, що участь у навчанні беруть різні країни, учасники спілкуються різними мовами, рятувальники, медики, психологи та інші служби мали унікальну можливість вчитись діяти спільно, допомагаючи один одному», - наголосили в МВС, додавши, що ці навчання є особливими та унікальними ще й тому, що вони відбулися вперше після довгої перерви через пандемію.

Як повідомлялося, 27 вересня у Львівську область прибули представники п'яти країн — України, Молдови, Литви, Латвії та Польщі - для участі у Міжнародних польових навчаннях щодо реагування на надзвичайні ситуації хімічного, радіаційного та біологічного походження.