У Маріуполі під обстрілами дітям у реанімаційному відділенні готують їжу на багатті

У Маріуполі під обстрілами російського агресора хворим дітям, які лежать у реанімаційному відділенні лікарні, готують їжу на багатті, а для новонароджених бракує дитячого харчування.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, опублікувавши відповідні два відео.

На одному відео співробітники лікарні на вулиці біля входу до дитячого реанімаційного відділення на багатті у великому казані варять їжу для пацієнтів.

Директор цього медзакладу Людмила Михайленко розповіла, що зараз у них у відділенні лежать 16 дітей, близько 20 поранених людей, 45 вагітних, 17 новонароджених і 14 новонароджених лежать у патології. Також тут перебувають біженці з будинків, які розбомбили.

“У нас ще завдяки тому, що тут працює водоканал, є вода. У нас немає майже пального дизельного, ДСНС і військові періодично нам підвозять, дякую їм величезне за це. Медикаменти у нас закінчуються, і те, що привозять волонтери, ми роздаємо і тим, хто у нас, і тим, хто приходить по допомогу з дітьми. Плюс у нас зараз бракує дитячого харчування саме дітям від нуля, новонародженим та дітям до трьох років. Води технічної у нас немає», - констатувала меддиректор.

Кириленко над опублікованими відео написав: «Місто-Герой Маріуполь завзято протистоїть російським окупантам. Живе і бореться, незважаючи на блокаду, влаштовану російською озброєною ордою. Подивіться фото: росіяни навіть розстрілюють машини швидкої допомоги! Лікарі, які готують своїм пацієнтам їжу на дровах, які працюють під обстрілами – герої! Про них має знати весь світ. І пам'ятати: Маріуполь – бореться! Маріуполь – це Україна!».

Він подякував персонально директору медзакладу Людмилі Анатоліївні Михайленко та всім її героїчним колегам.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.