Колона з гуманітарним вантажем для Маріуполя залишається заблокованою - Зеленський

Колона з гуманітарним вантажем для Маріуполя залишається заблокованою росіянами вже декілька днів поспіль.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час свого відеозвернення, передає Укрінформ.

"Сьогодні частково відкрилися гуманітарні коридори. Працює коридор із Сум, Тростянця, Лебедина, Шостки, Конотопа в напрямку міста Полтава. Окупанти не зупинили обстріли та зупинили роботу гуманітарних коридорів в Київській області. Залишається заблокованою колона з гуманітарним вантажем до Маріуполя декілька днів поспіль. Але все ж таки потроху відбувається виїзд людей з оточеного міста на приватному транспорті. Я хочу подякувати за цю важливу справу, за цю роботу працівникам ДСНС, поліції, лікарям та всім нашим, хто рятує людей. Обов'язково дякую нашим військовим", - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу. Станом на 13 березня 2 тис. 187 маріупольців загинули від атак з боку рф.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.