Мешканці Харківщини відмовляються від «допомоги» ворога й розгортають волонтерський рух

На тимчасово захоплених російською федерацією територіях Харківської області місцеві жителі відмовляються від «допомоги» загарбників і розгортають волонтерський рух.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

«На окупованих територіях Харківської області розгортається широкий волонтерський рух. Соціально-побутова ситуація дуже складна, тому люди продовжують самоорганізовуватися заради взаємодопомоги», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що у Великобурлуцькому районі волонтери розносять по домівках продукти та необхідні ліки для малозабезпечених осіб. Вони самостійно збирають кошти, принципово відмовляючись від російської «допомоги».

Читайте також: На Харківщині загарбники вчергове обстрілюють Золочівщину, є загибла

Водночас у Куп’янському районі, де відсутнє водопостачання, волонтери організували доставку технічної води для людей поважного віку. 

«При цьому окупанти висловлюють здивування активністю та самоорганізацією українців у тимчасово окупованих районах Харківської області. За їхніми словами, «в росії все було б по іншому. Ніхто б не займався волонтерством», - уточнили в ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня Збройні сили України знищили передовий пункт управління 49 загальновійськової армії російських військ, ліквідовано двох ворожих генералів.