Розмінування деокупованої Харківщини: поранення отримали четверо поліцейських саперів

На Харківщині воєнні злочини росії документують понад 20 спеціалізованих слідчо-оперативних груп. Велике навантаження мають і вибухотехніки, які обстежують деокуповані території. Четверо поліцейських саперів уже отримали тяжкі поранення під час роботи.

Як передає Укрінформ, про це заявив керівник Національної поліції України Ігор Клименко, передає Національна поліція України у Фейсбуці.

“Зараз на деокупованих територіях Харківщини щодня працюють близько 1000 поліцейських. Залучаємо також зведені загони Національної поліції України з різних регіонів держави. Лише на документування воєнних злочинів задіюють понад 20 спеціалізованих слідчо-оперативних груп з пересувними криміналістичними лабораторіями”, - заявив Клименко.

За його словами, велике навантаження мають і вибухотехніки, які обстежують звільнені території. Четверо поліцейських саперів уже отримали тяжкі поранення під час розмінування.

Читайте також: Купи сміття та мотлоху: в Липцях під Харковом загарбники жили у відділку поліції

Клименко зауважив, що звільнені території Харківщини наповнені болем та жахом. Місцеві жителі забули, що таке відчуття безпеки. Тому якнайшвидше потрібно посилити поліцейську присутність та задокументувати всі воєнні злочини російської армії. Також він пообіцяв, що правоохоронці встановлять всіх, хто співпрацював та допомагав ворогу.

Клименко повідомив, що військові російської федерації часто обирали собі за штаб будівлі місцевої поліції. Правоохоронці доклали зусиль та час, щоб привести приміщення до ладу. А в одному із райвідділів поліції правоохоронці знайшли самогонний апарат. “Певно, “другій армії світу” потрібно було поповнювати запаси “хоробрості”. Пропаганда вже не справляється”, - додав очільник Національної поліції.

Читайте також: У звільнені громади Харківщини доставили майже 250 тонн гуманітарної допомоги

Як повідомляв Укрінформ, 12 вересня депутат Ізюмської міської ради Максим Стрельник заявив, що щонайменше тисяча жителів Ізюма на Харківщині загинула внаслідок російських обстрілів і авіаударів.