Блінкен оголосив про виділення гранту на виробництво протезів для українських ветеранів

Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про надання компанії Esper Bionics ґранту USAID у сумі 150 тисяч доларів, який допоможе забезпечити потреби у протезуванні.

Про це йдеться у пресрелізі USAID, наданому Укрінформу.

«Сьогодні державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив, що програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Конкурентоспроможна економіка України» надасть ґрант у сумі 150 тис. доларів компанії Esper Bionics, яка виготовляє інноваційні роботизовані протези для українських ветеранів і тих людей у всьому світі, що мають особливості кінцівок», - ідеться у повідомленні.

Цей ґрант дасть змогу Esper Bionics створити 20 нових робочих місць, збільшити обсяг продажів на 2 млн дол. протягом наступного року та забезпечити додаткові інвестиції у діяльність компанії на суму 2 млн дол.

Читайте також: У Львові запрацював центр протезування UNBROKEN

Esper Bionics – інженерно-технічна компанія, яка з 2019 року виготовляє біонічні протези та вже отримала низку відзнак. Її штаб-квартира розташована у Нью-Йорку, а інженерно-конструкторські та виробничі підрозділи – у Києві.

Компанія виготовляє роботизовані протези, до яких належить перший у світі робопротез руки, що використовує штучний інтелект і хмарне зберігання даних.

У травні 2022 року компанія розпочала програму «Esper для України», яка дає змогу українським ветеранам отримати протези рук Esper Hand за більш доступною ціною, а також забезпечує пацієнтам з ампутацією кінцівок підтримку у ході протезування та використання протеза.

Читайте також: Ветеранська спільнота є потенціалом у повоєнному відновленні України - Верещук

У межах програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» США допомагають українським підприємствам створювати нові робочі місця, підвищувати кваліфікацію працівників і переорієнтовувати діяльність на західні ринки, що дозволить підвищити обсяги продажів та експорту.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок до Києва прибув державний секретар Ентоні Блінкен, аби продемонструвати солідарність США з Україною, яка зазнає масованих обстрілів з боку РФ.