Ветеранська спільнота є потенціалом у повоєнному відновленні України - Верещук

Ветеранська спільнота є потенціалом у повоєнному відновленні України - Верещук

Укрінформ
Ветеранська спільнота є потенціальною силою у формуванні кадрового резерву для деокупованих територій.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України в Телеграмі, про це заявила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук під час форуму «Ветерани – шлях додому», що проходить у Луцьку.

«Головне – це чути наших ветеранів. Ветеранська спільнота є нашим потенціалом у всіх його проявах. І в післявоєнному відновленні, і в формуванні кадрового резерву для деокупованих територій, і в розвитку ветеранського бізнесу», – зазначила вона.

Форум має на меті вдосконалення державної політики підтримки ветеранів та членів їхніх сімей, родин зниклих безвісти й полонених військовослужбовців. Водночас захід прагне об’єднати зусилля виконавчої влади, народних депутатів, місцевого самоврядування, громадського і приватного секторів у вирішенні цього питання.

У Мінреінтеграції зазначають, що організаторами події стали Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, Міжфракційне депутатське об’єднання «Реабілітаційні сили України» за підтримки Програми USAID «Рада: наступне покоління» й у співпраці із Волинською ОВА та Волинською обласною радою.

Читайте також: Верещук розповіла деталі розробленої Стратегії щодо деокупованих територій

У заході взяли участь виконувач обов’язків міністра з питань ветеранів Олександр Порхун, народні депутати, члени Міжфракційного депутатського об’єднання «Реабілітаційні сили України» Тарас Тарасенко й Ірина Констанкевич, директор Офісу демократичного врядування USAID Марк Елінгстад.

Як повідомлялося, 552 ветерани та члени родин учасників бойових дій отримали гранти на розвиток власного бізнесу у межах ветеранського компонента грантової програми «Власна справа».

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-