На Тернопільщині завершили ремонт мосту на трасі міжнародного значення

Фото

На Тернопільщині завершили ремонт мосту на трасі М-19 біля обласного центру.

Про це повідомляє у Фейсбуці Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

"36-метровий міст через річку Гніздечна, який є складовою дороги міжнародного значення М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, – вже з дорожньою розміткою. Це був останній етап ремонту штучної споруди у передмісті Тернополя", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що до ремонту міст перебував у передаварійному стані: відбулася руйнація прогонової будови та тротуарів. Серйозні пошкодження могли призвести до руйнування переправи. З огляду на стратегічну важливість траси М-19 – Ковель – Чернівці – Тереблече, Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області ініціювала невідкладний ремонт мосту. 

Цей проєкт отримав цільове фінансування від Європейського інвестиційного банку як важливий елемент транспортної інфраструктури, адже дорога М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече перетинає 4 області і веде до кордону із Румунією. Забезпечення швидкої та безпечної логістики цією дорогою є пріоритетною задачею Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області. 

Відремонтований міст отримав нову монолітну прогонову будову, гідроізоляцію, асфальтобетонне покриття, тротуари, бар’єрне огородження. Проведено повний комплекс ремонтних робіт під штучною спорудою.

Читайте також: У Чернігові відкрили рух новим мостом через Десну

Оскільки об’єкт розташований на ділянці траси, яка є місцем концентрації ДТП, в рамках його ремонту провели низку заходів для поліпшення безпеки дорожнього руху. Зокрема, влаштовано перехідно-швидкісні смуги для розгону і гальмування транспортних засобів на з’їздах з траси М-19 та «підйом» дороги на підходах до мосту через річку Гніздечна. Нове покриття штучної споруди та підходів до неї збільшить оглядовість ділянки для водіїв шляхом зменшення горизонтальної кривої.

Як повідомляв Укрінформ, в Івано-Франківську фахівці Локомотиворемонтного заводу (ЛРЗ) відновили пішохідний міст, який торік зруйнувала повінь.