У Києві та низці областей - аварійні відключення світла

Оновлено

У Києві та низці областей через перевищення доведених до обленерго лімітів споживання електроенергії застосовуються аварійні відключення. На Київщині та Донеччині екстрені відключення скасовані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

Зазначається, що у Донецькій, Житомирській, Миколаївській, м.Києві та Київській, Кіровоградській, Харківській, Хмельницькій областях продовжило зростати споживання електрики.

«Коли споживання значно перевищило ліміти, «Укренерго» вимушено застосувало з 14:25 аварійні відключення, а з 14:50 - спеціальні графіки аварійних відключень для побутових та промислових споживачів у цих регіонах. Можливі перерви в енергопостачанні об’єктів критичної інфраструктури», - повідомляє Укренерго.

Читайте також: Графіки не діють: у Києві запроваджують екстрені відключення світла

Наголошується, що аварійні відключення триватимуть доти, доки рівень споживання у згаданих областях не повернеться в межі лімітів. Тоді обленерго зможуть повернутися до планових графіків обмежень.

Пізніше у ДТЕК повідомили, що екстрені відключення на Київщині та Донеччині скасовано, застосовані графіки стабілізаційних відключень.

Як повідомлялося, у вівторок, 4 червня, ліміти споживання електроенергії в Україні діють упродовж усієї доби.

Через російські обстріли Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації.