Сьогодні ліміти на світло діятимуть упродовж усієї доби - Укренерго

Сьогодні ліміти на світло діятимуть упродовж усієї доби - Укренерго

Укрінформ
У вівторок, 4 червня, ліміти споживання електроенергії в Україні діють упродовж усієї доби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Сьогодні дефіцит в енергосистемі дещо більший, ніж вчора. Причини – зростання рівня споживання через використання кондиціонерів, хмарність, яка перешкоджає роботі сонячних електростанцій, а також зменшення обсягу імпорту електроенергії з країн Європи. Ліміти споживання електроенергії діють в усіх регіонах України протягом доби», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 3 червня в ремонт вийшла одна із високовольтних повітряних ліній, що поєднують українську енергосистему з об’єднаною енергомережою континентальної Європи.

В Укренерго запевняють, що це не вплине на загальний обсяг імпорту електроенергії з Європи, адже пропускна спроможність лінії, що ремонтується, розподілена між іншими міждержавними лініями передачі електроенергії.

Імпорт електроенергії 4 червня запланований протягом доби з Румунії, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 23 953 МВт-год.

Читайте також: Відключення світла: Yasno попереджає, що у вівторок буде задіяна світло-сіра зона графіків

Експорту не відбувається.

Як повідомлялося, із 22 березня поновилися масовані російські атаки на енергетичні об'єкти. Зокрема, руйнувань зазнали Бурштинська, Ладижинська, Зміївська, Трипільська ТЕС, а також гідроелектростанції. Загалом уряд оцінює втрату генеруючих потужностей на рівні 8 ГВт.

Із 16 травня НЕК «Укренерго» для подолання дефіциту в енергосистемі змушена була ввести графіки відключень для побутових споживачів. Обмеження споживання промисловості діяли із 8 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-