Із Чернівецької облради звільнили депутата, який поїхав у відрядження до Румунії і не повернувся

Депутат Чернівецької обласної ради Олексій Волощук, який 31 травня цього року поїхав з офіційною делегацією до Румунії, досі не повернувся в Україну.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна рада.

"31 травня 2024 року начальник відділу з питань міжнародних зв’язків та транскордонного співробітництва, депутат Чернівецької обласної ради Олексій Волощук у складі офіційної делегації поїхав до Румунії. У встановлений термін до України не повернувся. На роботі не з’явився. Наразі місце його перебування невідоме", - йдеться у дописі обласної ради.

Там зазначили, що відповідно до чинного законодавства про працю, Волощука звільнили із займаної посади.

Читайте також: СБУ просять перевірити наявність у секретаря міськради Кам'янки громадянства РФ

"Засуджуємо ганебний вчинок, який негативно впливає на репутацію працівників органів місцевого самоврядування та депутатського корпусу", - додали в Чернівецькій обласній раді.

Про інцидент у встановленому порядку поінформували правоохоронні органи.

Згідно з інформацією порталу Чесно, Олексій Волощук двічі балотувався до Чернівецької обласної ради. У 2015 році - від партії "Відродження", а у 2020 році - від партії "Слуга народу". Обидва рази його не обирали депутатом.

Читайте також: Справа Дубінського про держзраду на завершальному етапі - ДБР

Депутатом Чернівецької обласної ради Олексій Волощук став у 2023 році замість Олексія Грушка, який на той момент склав депутатські повноваження.

Фото: find-way