Справа Дубінського про держзраду на завершальному етапі - ДБР

Справа Дубінського про держзраду на завершальному етапі - ДБР

Укрінформ
Розслідування справи за підозрою народного депутата Олександра Дубінського в державній зраді перебуває на завершальному етапі, його твердження про нібито переслідування і репресії не відповідають дійсності.

Про це сказав перший заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Удовиченко в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна", передає Укрінформ .

Удовиченко наголосив, що спроби Дубінського пояснити свої дії через призму журналістської та громадської діяльності не відповідають дійсності.

"Дубінський каже, що став жертвою репресій і переслідувань. Ні, ні, і ще раз ні. Коли суд буде досліджувати докази, суспільство почує багато цікавого. Давайте подивимося, як це виглядає. Народний депутат від правлячої партії проводить пресконференцію щодо фактів можливої корупції вищим політичним керівництвом одного із наших стратегічних партнерів. Це інструмент, який із великою вірогідністю може створити політичну турбулентність", - зазначив він.

Удовиченко додав, що наразі розслідування справи щодо Дубінського перебуває на завершальному етапі.

Як повідомляв Укрінформ, Дубінському у листопаді 2023 року оголосили  підозру у державній зраді. За даними правоохоронців, він входив до складу злочинної організації, яку сформувало Головне управління Генштабу Збройних сил Росії, відоме як ГРУ. Основним завданням організації було розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація держави на міжнародній арені. За це учасники угруповання отримували гроші від воєнної розвідки РФ. За даними слідства, фінансування мережі сягало понад 10 млн дол.

Читайте також: Суд призначив Дубінському штраф через тиск на слідство у справі про корупцію

У межах досудового розслідування задокументовано, що Дубінський, зокрема, поширював фейки про вище військово-політичне керівництво України. Один з прикладів дезінформаційної роботи – розповсюдження фейків про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році. Для "розгону" проросійських наративів він брав участь у відповідних пресконференціях.

Суд у Києві обрав для Дубінського запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-