На Чернігівщині засудили військового РФ, який розстріляв автомобіль із цивільними

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військового, який розстріляв автомобіль із мирними людьми на Чернігівщині.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора, передає Укрінформ.

Як зазначається, за публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської окружної прокуратури судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним військовослужбовця ЗС РФ у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

За даними слідства, у березні 2022 року сім’я з неповнолітньою дитиною прямувала на власному автомобілі із села Деснянка Чернігівського району в бік обласного центру.

«На блок-посту біля виїзду з населеного пункту російський військовослужбовець за відсутності будь-якої загрози для нього та військ країни-агресора з автоматичної зброї розстріляв цивільний автомобіль», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Заочно судитимуть російського військового, який розстріляв жителя Київщини

Пасажирка транспортного засобу, як зазначають в ОГП, дістала вогнепальні поранення, інші особи не постраждали.

Досудове розслідування і оперативний супровід у справі здійснювалися слідчими та відділом кримінального розшуку Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області.

Як повідомляв Укрінформ, російського військового, який розстріляв водія автомобіля під час тимчасового захоплення Бучі Київської області, засудили до 12 років ув’язнення.