Міжнародні організації акцентують на підтримці децентралізованої енергетики у громадах - Шмигаль

Міжнародні організації-партнери роблять наголос на підтримці децентралізованої енергетики громад України.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"Щодо підтримки громад... Ми працюємо з міжнародними партнерами. Вчора відбулася зустріч із президенткою Європейського банку реконструкції та розвитку, сьогодні у нас зустріч з віцепрезиденткою Світового банку. Ми підписуємо відповідні меморандуми, і всі міжнародні організації сьогодні роблять наголос на підтримці децентралізованої енергетики місцевих громад", - підкреслив Шмигаль.

Він нагадав, що Японія передасть Україні генератори загальною потужністю понад 130 МВт, їх розподілять між громадами. Передусім генератори передадуть Харківській області, де "знищена теплова генерація і необхідна підготовка до зими", зазначив Шмигаль.

Прем'єр також нагадав, що уряд залишив 4% ПДФО в розпорядженні громад.

Читайте також: Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через російські атаки - Шмигаль

"Це великий ресурс, покликаний підтримати місцеві громади у сфері підтримки комунальних підприємств та енергетики, у сфері різниці тарифів. Вже третій рік, коли ми з громадами працюємо в такому режимі, залишаючи цей ресурс", - наголосив глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, громади Чернігівської області отримали від партнерів з Німеччини гуманітарну допомогу майже на €500 тисяч, включно з генераторами різної потужності.