Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через російські атаки - Шмигаль

Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через російські атаки - Шмигаль

Укрінформ
Через російські обстріли Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації. Водночас уряд має стратегію, що допоможе зміцнити українську енергетику перед російськими атаками.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні наш ключовий пріоритет — зміцнення енергетики після російських терористичних ударів. Ситуація дуже складна. Втрачено понад 9 ГВт потужностей генерації. Ворог і далі атакує енергетичні об’єкти», - сказав він.

Прем'єр-міністр зазначив, що «Укренерго» знову вимушене вдаватися до планових вимкнень споживачів. За його словами, завдяки цьому вдається виграти час для того, щоб відновити та посилити енергосистему.

Читайте також: Україна імпортує максимально можливий обсяг електрики, але й цього недостатньо - Шмигаль

Шмигаль додав, що уряд має стратегію для зміцнення енергетики, яка складається з п’яти великих блоків. Зокрема, посилення української ППО, ремонти пошкодженого обладнання і подальша розбудова захисту від дронів, децентралізація енергосистеми, для чого вже сформовано комплекс заходів, міжнародна підтримка та співробітництво. Також одним із пунктів стратегії є енергоефективність та відповідальне споживання електроенергії.

«Наша мета — заощаджувати на всіх рівнях: від великих підприємств до окремих будинків та квартир», - сказав Прем'єр-міністр.

Читайте також: Уряд планує скасувати ввізне мито та ПДВ на все енергетичне обладнання - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою графіки відключень не застосовуватимуться до підприємств, що імпортують 80% від свого споживання електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-