Україна імпортує максимально можливий обсяг електрики, але й цього недостатньо - Шмигаль

Україна імпортує максимально можливий обсяг електрики, але й цього недостатньо - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Максимальна технічна можливість імпорту електроенергії до України складає 1,7 гігавата, водночас втрати потужностей внаслідок російських атак у цій галузі складають 8 гігаватів.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Основний виклик сьогодні - безпека та оборона. Другий - стан енергетики. Працюємо зараз у надзвичайному режимі. Ситуація зараз важка. Внаслідок російських обстрілів ми втратили 8 гігаватів потужності. Через значний дефіцит продовжуємо рекордні обсяги імпорту електроенергії з Європи. Але максимальна технічна можливість імпорту складає 1,7 гігавата. Тобто імпорт не дозволяє перекрити втрати від російського терору. Тому Укренерго змушене вдаватися до погодинних відключень електроенергії для підприємств та громадян», - сказав він.

Джерело: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

Прем'єр-міністр зазначив, що Президент Володимир Зеленський постав перед урядом, місцевою владою та енергетичними підприємствами такі завдання: продовжувати інтенсивне відновлення генерацій та розподільчих мереж, максимально заощаджувати електроспоживання та налагодити комунікацію із суспільством.

«Зараз надзвичайно важлива свідома позиція кожного споживача. Вдячний всім, хто заощаджує електроенергію, аби світло перемогло темряву», - додав він.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів виділив 7 млрд 168 млн грн на відбудову української енергосистеми.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-