У Тернополі відбувся захід для переселенців з нагоди Всесвітнього дня біженців

Фото

З нагоди Всесвітнього дня біженців у центрі Тернополя організували захід для внутрішньо переміщених осіб під назвою "Моє минуле, теперішнє, майбутнє".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні в Тернополі вперше за 10 років відбувається захід, на якому зібрані максимальна кількість неурядових організацій, які допомагають ВПО, також внутрішньо переміщені особи з різних куточків області. Цим заходом ми хотіли показати, що допомога є, щоб люди могли познайомитися між собою, отримати допомогу, яка їм потрібна. Адже у Тернопіль приїхало багато талановитих людей, які продовжують тут творити, підприємців, які розвивають власну справу і створюють робочі місця», - розповіла організаторка заходу, голова ради з питань ВПО при обласній військовій адміністрації Яна Шкуратова.

У Тернополі відбувся захід для переселенців з нагоди Всесвітнього дня біженців / Фото: Юлія Томчишин

Під час заходу створили інсталяцію з валіз, які принесли внутрішньо переміщені особи. На них зображені запитання, що виникали у людей, які через російську агресію змушені були покидати рідні домівки: "Куди я їду?", "Де будемо жити?" тощо.

Також були представлені картини художника із Харкова Іллі Панька. Чоловік разом з родиною мешкає на Тенопільщині. Саме під час перебування на Тернопільщині він створив серію картин "Сім чудес України".

"Коли приїхав на Тернопільщину я вступив у добровольче формування Козівської громади. У вільний час від служби я малюю. Зокрема мені вдалося реалізувати свою мрію і намалювати серію картин "Сім чудес України - на полотнах зображені важливі для України і українців речі. Зокрема писанка, вишиванка, золота пектораль, трипільська амфора", - розповів художник.

Читайте також: УВКБ ООН відкрило виставку про 30 років підтримки людей в Україні

Юлія Алексеєнко приїхала у Тернопіль із Запоріжжя після повномасштабного вторгнення. Саме тут вона почала писати вірші українською.

"Я вже видала книжку дитячих віршів української мовою, а сьогодні презентую поезію про війну. Пишу серцем, коли емоції переповнюють. Ми вже адаптувалися до життя у Тернополі. Я також працюю - допомагаю ВПО. Такі події важливі, адже вони об'єднують людей", - сказала вона.

Працював ярмарок, де всі охочі могли купити напої, солодощі, сувеніри і допомогти ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, до Дня біженців у Києві відкрили аудіовізуальну виставку.