УВКБ ООН відкрило виставку про 30 років підтримки людей в Україні

УВКБ ООН відкрило виставку про 30 років підтримки людей в Україні

Фото
Укрінформ
Агентство ООН у справах біженців відкрило фотовиставку «Зберігаємо надію вдалині від дому», що висвітлює три десятиліття роботи з людьми, переміщеними або постраждалими внаслідок війни в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, виставку відкрили в музеї історії Києва.

Вона складається з 30 фото, які відображають 30-річну діяльність міжнародної організації від репатріації кримських татар на батьківщину в 1990-х до допомоги вимушено переміщеним людям та постраждалим від 10 років війни. Для прослуховування доступні історії людей та розповіді Верховного комісара ООН у справах біженців Філіппо Гранді та посла доброї волі УВКБ ООН американського актора Бена Стіллера.

УВКБ ООН відкрило виставку про 30 років підтримки людей в Україні / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

«Згідно з міжвідомчим планом реагування, 15 млн українців потребують різних форм підтримки. Ми бачимо цю цифру в обличчях людей, які її потребують. Ми хочемо підкреслити для міжнародної спільноти той факт, що Україна не має бути забута. Це потрібно, щоб вона продовжувала жити», – зауважила представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Читайте також: До Дня біженців у Києві відкрили аудіовізуальну виставку

Згодом виставка подорожуватиме всією країною.

Як повідомляв Укрінформ, станом на травень статус внутрішньо переміщених осіб мають 4,6 мільйона людей, водночас виплати отримують лише 1,5 мільйона українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-