Удар «Іскандерами» по Покровську: кількість загиблих зросла до п’яти, поранених шукали по вулицях

Фото, відео

Російські військові атакували Покровськ двома ракетами «Іскандер-М». Внаслідок обстрілу 5 людей загинуло, 41 - поранено.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін, передає Укрінформ. 

"В результаті обстрілу постраждало всього 46 цивільних: 5 загинуло і 41 поранено. Серед поранених 4 дитини: хлопчик 12 років, дівчата 9, 11 та 13 років. Пошкоджено приватні будинки, 6 автомобілів, зруйновано 1 приватний будинок", - йдеться у повідомленні.

Поранених доставили до клінічної лікарні інтенсивного лікування у Покровську. Комунальні служби Покровська очікують на дозвіл від екстрених служб, щоб обстежити пошкодження і підвезти матеріали для ліквідації наслідків обстрілу.

Відео: Офіційний канал Національної поліції України

Поліцейські показали, як у Покровську надавали допомогу пораненим на вулицях після російського удару двома ракетами «Іскандер-М».

«На місцях влучань працювали слідчо-оперативна група, вибухотехніки та парамедики поліції спільно з рятувальниками ДСНС та «швидкою допомогою». Поліцейські збирали поранених на вулицях, надавали першу допомогу і доставляли їх до лікарень», - йдеться у повідомленні поруч з відео.

Правоохоронці зазначили, що у Покровську російські терористи поцілили двома ракетами «Іскандер-М» в одну й ту саму локацію з різницею у пів години. Крім цивільних, поранень зазнали троє поліцейських, які прибули на допомогу людям одразу після першого удару.

Мішенню ворога став приватний сектор, серед постраждалих - дві дівчинки 11 та 13 років і хлопчик 12 років.

За попередніми даними, пошкоджено щонайменше 18 цивільних об’єктів. Фіксація наслідків масованої атаки триває. Правоохоронці обходять оселі, приймають заяви від постраждалих і виявляють осіб, які потребують допомоги.

Зібрані поліцією докази буде передано до СБУ для проведення досудового розслідування. Попередня кваліфікація воєнного злочину РФ – ч.2 ст. 432 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

Читайте також: В Одесі внаслідок ранкового ракетного удару пошкоджені 70 квартир у двох будинках

Як повідомлялося, у Покровську на Донеччині кількість поранених внаслідок російського обстрілу мирних мешканців збільшилася до 40, серед них троє дітей. Четверо людей загинули.

Поліція Донецької області