Прикордонники показали дві оновлені застави на кордоні з Білоруссю

Фото

У Волинській області відбулося відкриття після реконструкції двох прикордонних застав, персонал яких забезпечує охорону та оборону ділянок українсько-білоруського кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба.

У ДПСУ зазначили, що “тепер застави відповідають сучасним стандартам”.

Прикордонники презентували дві оновлені застави на кордоні з білоруссю / Фото: ДПСУ

Так, під час ремонтних робіт відновили адміністративні будівлі, бокси для автомобільної техніки, споруди господарського призначення та складські приміщення.

Для проживання та відпочинку персоналу на одному з підрозділів облаштували модульне містечко. Також подбали про благоустрій території, зробили спортивні містечка.

Керівник прикордонного загону Сергій Лозінський наголосив, що “саме задля того, аби забезпечити належні умови, ми оновлюємо прикордонні підрозділи, встановлюємо сучасні технічні засоби охорони кордону”.

“Прикордонне відомство піклується про особовий склад, адже вмотивований та забезпечений усім необхідним військовослужбовець – запорука добросовісного виконання завдань з охорони держрубежу”, – підкреслив Лозінський.

Очільник прикордонного загону також подякував керівництву області та районів за допомогу і значний внесок у справу захисту інтересів держави на кордоні.

Разом з керівництвом області побували на державній межі та перевірили хід робіт з її облаштування. Оглянули інженерні спорудження та загородження, встановлені оборонні споруди й облаштовані опорні пункти.

Читайте також: Технічні засоби розвідки дають можливість вчасно виявляти ворожі ДРГ на кордоні - ОТУВ «Сіверськ»

Крім того, обговорили перспективи та потреби для подальшого нарощування інженерних загороджень, зведення в прикордонні нових оборонних споруд.

Як повідомляв Укрінформ, речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що оголошена у Білорусі раптова перевірка бойової готовності військ на сьогодні не становить загрози для України.