Технічні засоби розвідки дають можливість вчасно виявляти ворожі ДРГ на кордоні - ОТУВ «Сіверськ»

Технічні засоби розвідки дають можливість вчасно виявляти ворожі ДРГ на кордоні - ОТУВ «Сіверськ»

Укрінформ
Російські війська обстрілюють прикордоння Сумщини, застосовують диверсійно-рзвідувальні групи, аби сковувати дії Сил оборони та не давати можливості задіяти їх на інших напрямках.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник ОТУВ «Сіверськ» Вадим Мисник.

«Ворог здійснює обстріли вздовж всієї лінії державного кордону, застосовуючи весь наявний арсенал озброєння. Вони іноді обстрілюють населений пункт навіть з танків, як вчора, застосовують ударні безпілотні літальні апарати, позавчора – РСЗВ-системи. Тобто вони намагаються обстрілювати населені пункти, цивільне населення вздовж всієї лінії кордону, тим самим тримаючи в напрузі і наші підрозділи, сковуючи їх, щоб ми утримували їх для виконання прикриття державного кордону», - повідомив Мисник.

Відповідаючи на запитання щодо застосування ворогом ДРГ, речник відзначив, що спроби незаконного перетину кордону фіксуються, однак наразі точно говорити про наміри ворога складно, адже ситуація постійно змінюється.

Читайте також: Активність російських ДРГ на Сумському напрямку зменшилась - Демченко

«Активність застосування ворогом ДРГ зберігається. Ми знаємо, що у них є такі підрозділи, але в кількісному показнику це поки що не проявляється, і ці цифри повної картини теж не дають. Ворог може готуватися до зміни тактики. Наші засоби технічні і повітряна розвідка, і наземна оптична розвідка дає можливість фіксувати висування ворога до кордону, своєчасно виявляти, давати відсіч і знищувати їх», – повідомив речник.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська вночі та вранці 27 червня двічі обстріляли прикордонні громади Сумської області, зафіксовані п'ять вибухів.

За минулу добу росіяни обстріляли 20 населених пунктів Сумщини, внаслідок чого поранення дістала цивільна особа, загинула худоба, знищено житло та вулики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-