Харківщина домовилася з «Нафтогазом» про забезпечення паливом когенереційних установок

Когенераційні установки, якими обладнують теплопункти та котельні, визнані критичною інфраструктурою, вони забезпечуватимуться газом першочергово, про що є домовленість із НАК “Нафтогаз”.

Про це сказав на брифінгу начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Когенераційні установки виробляють електроенергію шляхом спалювання газу. Ці установки встановлюються у теплопунктах або котельнях, щоб вони були незалежними, бо зараз, якщо котельня залишиться без електроенергії, вона припиняє роботу - подачу теплоносія. При мінусовій температурі - це вже критична ситуація для житлового масиву. Звичайно, всі котельні, когенераційні установки визнані критичною інфраструктурою, і постачання газу для них – на першому місці”, - сказав Синєгубов.

За його словами, подача газу буде забезпечена.

Читайте також: На Харківському напрямку інтенсивність боїв залишається високою - військові

“Ми робили розрахунки, враховуючи потреби по місту Харкову, по населених пунктах, де наразі встановлюється когенерація, вони будуть повністю забезпечені подачею газу без втрат для населення, у тому числі, й Харківщини. Про це є відповідні домовленості з НАК "Нафтогаз", - сказав Синєгубов.

Як повідомлялося, 22 березня Росіяатакувала енергооб’єкти по всій країні, безпосередні наслідки відчули 12 областей. Електроживлення Харкова відбувається за рахунок інших регіонів.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), спростила приєднання когенераційних установок до теплових мереж, відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 19 червня.