Збирає гроші на дрони для ЗСУ: волонтер Цитриков на візку проїхав ще 420 кілометрів

Фото

Волонтер із Тернополя Сергій Цитриков на колісному візку подолав 420 кілометрів за 9 днів, щоб зібрати гроші для ЗСУ. Це вже другий благодійний тур тернополянина.

Про свою поїздку Цитриков розповів кореспондентові Укрінформу.

Волонтер Сергій Цитриков на візку подолав ще 420 км, щоб зібрати гроші на дрони для військових / Фото надані Сергієм Цитриковим

"Моя ціль - 1000 кілометрів на кріслі колісному для ЗСУ. Під час першої подорожі я подолав 300 кілометрів і зібрав понад 120 тисяч гривень. Під час другої подорожі проїхав 420 кілометрів і зібрав 242 тисячі гривень. Це вдвічі більше, дуже радію такому результату", - розповів Цитриков.

Волонтер відвідав Зборів, Козову, Бережани, Підгайці, Монастириську, Бучач і Росоховатець. У кожному населеному пункті його радо зустрічали місцеві жителі.

За його словами, ця поїздка була складніша, адже місцевість цієї частини Тернопільщини доволі горбиста.

"Мені пощастило, що жителі цих громад мені дуже допомагали, організували місця ночівлі - це були і приватні домівки, і готель, і лікарня, санаторій", - додав Цитриков.

Читайте також: Вистава «Конотопська відьма» зібрала ще ₴1,2 мільйона для ЗСУ

Він зазначив, що дрони збирає власноруч і вже передав військовим із Тернополя 18 FPV-дронів, ще 20 закінчує виготовляти. За зібрані під час цієї подорожі кошти планує виготовити ще 15-20 дронів.

Цитриков планує наступну подорож вже у вересні - він вирушить у Теребовлю та Чортків. Більше про свої благодійні мандрівки чоловік розповідає на своїй сторінці.

Як повідомляв Укрінформ, на Тернопільщині волонтер на візку проїхав понад 300 кілометрів, щоб зібрати гроші на FPV- дрони.