Вистава «Конотопська відьма» зібрала ще ₴1,2 мільйона для ЗСУ

Вистава «Конотопська відьма» зібрала ще ₴1,2 мільйона для ЗСУ

Укрінформ
Під час благодійного показу вистави «Конотопська відьма» у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка у постановці Івана Уривського 20 липня був зібраний 1 мільйон 200 тисяч гривень для українського війська.

Про це кореспондентці Укрінформу повідомив художній керівник театру Євген Нищук.

«Ця вистава - більше ніж культурна подія. Благодійність - одна із найбільших чеснот у часи боротьби, і сьогодні… ми зібрали 1 200 000 гривень для нашого славного війська. Я вдячний усім небайдужим, хто зробив цю пожертву, а також колективу нашого театру. Я дуже радий, що у нас з'явився надійний партнер - фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим», до якого є довіра у суспільстві та у війську», - зазначив генеральний директор - художній керівник театру Франка Євген Нищук.

Зібрані гроші передадуть БФ «Повернись живим» для закупівлі необхідного обладнання на потреби Сил оборони України.

Заступник директора БФ «Повернись живим» Олег Карпенко подякував колективу театру за системне партнерство, а глядачам - за підтримку благодійних ініціатив фонду.

«Для мене велика честь бути поряд разом із вами. Мистецтво завжди відігравало велику роль у становленні і розвитку будь-якої держави. А у нашій країні мистецтво рятує життя і допомагає нищити ворога», - наголосив він.

Читайте також: На Саміті миру показали фрагмент вистави «Конотопська відьма»

Наступний благодійний показ - вистава «Марія Стюарт» - запланований на вересень 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, на благодійному показі вистави «Конотопська відьма» Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка 4 березня зібрали 2 мільйони 349 тисяч гривень на потреби ЗСУ.

На фото: фрагмент із вистави "Конотопська відьма"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-