Росіяни за місяць майже 2000 разів били по прикордонню Сумщини, Чернігівщини та Харківщини

Упродовж липня Росія здійснила близько 2 тисяч обстрілів прикордоння Сумщини, Чернігівщини та Харківщини.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.

"Загалом протягом липня Росія здійснила біля 2 тисяч обстрілів в межах Чернігівщини, Сумщини та Харківщини, відкриваючи вогонь зі своєї території. Більшість засобів - артилерійські, але також активно ворог застосовує і безпілотні літальні апарати. Також долучає до обстрілів і свою авіацію", - сказав Демченко.

Він зазначив, що найбільше від обстрілів потерпають Сумська та Харківська області.

Також, за його словами, ворог не відмовився від диверсійно-розвідувальної діяльності, однак активність ДРГ зараз значно менша.

Читайте також: Ворог наразі не розгортає додаткові сили біля кордону з Сумщиною - Демченко

Щодо кордону з Білоруссю, то, за словами, Демченка, за останній час "ніяких неординарних випадків не фіксувалося". Він зазначив, що наразі на території Білорусі у Росії немає достатніх сил для "дій по вторгненню на українську територію".

Як повідомляв Укрінформ, російські війська за минулу добу 31 раз обстріляли з різних видів озброєння прикордонні території Чернігівської та Сумської областей, унаслідок чого пролунав загалом 94 вибухи. Вночі та вранці 1 серпня здійснили ще три обстріли прикордонних територій і населених пунктів Сумської області.