Ворог наразі не розгортає додаткові сили біля кордону з Сумщиною - Демченко

Ворог наразі не розгортає додаткові сили біля кордону з Сумщиною - Демченко

Укрінформ
Біля кордону з Білоруссю ситуація незмінна, переміщення білоруських військ не фіксується.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«У напрямку кордону з Білоруссю ситуація незмінна, за останній час не бачимо такої суттєвої загрози, ми не бачимо і переміщення поряд нашого кордону з того боку, але продовжуємо бути пильними, бо маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій», - наголосив Демченко.

Інформуючи про ситуацію вздовж кордону на Чернігівщині та Сумщині, він відзначив, що тут зберігається високий рівень обстрілів з боку РФ.

«Чернігівщина, Сумщина – це щоденні обстріли, як і Харківщина. Більшість обстрілів, якщо порівнювати Чернігівську і Сумську області, припадає на Сумщину. Тут ворог використовує і артилерію, і авіацію, а також ударні дрони для того, щоб здійснювати удари по території України. Більшість з них припадає саме по населених пунктах, через що можу сказати, що Росія продовжує підтверджувати свій статус країни-терористки, адже цілить по мирних людях», - зазначив речник.

Він також зауважив, що ворог наразі не розгортає додаткові сили поблизу кордону з Сумською областю.

«Якихось дій, які б Росія могла вчиняти щодо розгортання або розширення зони активних бойових дій у напрямку Сумської області, на цей час ми не фіксуємо», - повідомив Демченко.

Читайте також: У ДПСУ спростували прорив кордону російськими ДРГ на Сумщині

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні російські війська обстріляли Глухів Сумської області реактивними системами залпового вогню. Загинув 14-річний хлопчик, ще 12 людей поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-