В Одесі з’явилася нова онлайн-платформа пошуку роботи для ветеранів

Фото

В Одесі волонтери відкрили онлайн-платформу «Курс», де ветерани російсько-української війни зможуть обрати спеціальність, пройти навчання та працевлаштуватися.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сервіс «Курс» дозволяє демобілізованим військовим пройти навчання онлайн, скласти тест та отримати запрошення на співбесіду та працевлаштуватися. Проєкт розроблявся Центром підготовки операторів БпЛА «Крук» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та у співпраці з ГО «Вільні та вірні».

В Одесі з’явилася нова онлайн-платформа пошуку роботи для ветеранів / Фото: Укрінформ

Наразі на платформі доступне навчання у таких галузях: будівництво, адміністрування, продажі, фармакологія, комунікація, аграрний сектор. Партнерами-роботодавцями є Укрзалізниця, Kernel, Arterium та ПБГ «Ковальська».

Бізнес пропонує ветеранам не тільки суто цивільні спеціальності. Наприклад, Укрзалізниця готова навчати операторів БПЛА, адже специфіка воєнного часу вимагає посилених заходів безпеки, і саме колишні військовослужбовці могли б стати прекрасними помічниками у боротьбі з диверсантами.

За словами керівника проєкту Микити Гавриленка, через потужний кадровий голод представники бізнесу зацікавлені в робітниках. У цьому контексті ветерани – це люди, які звільнені від військової служби, їх у будь-якому випадку не заберуть до війська

«Пошук роботи — це майже завжди стрес. Але на нашій платформі ми зробили так, що як тільки людина проходить «Курс», то одразу отримує запрошення на співбесіду від роботодавця», - зазначив Гавриленко.

Також онлайн-платформа «Курс» робить акцент на інтеграції досвіду ветеранської політики Сполучених Штатів Америки в українські реалії.

«Це комплекс заходів, що спрямовані як на психологічну підтримку, так і на фізичну реабілітацію, на соціальну реінтеграцію ветеранів. Це не можна розбити на певні кроки, воно дає результати в комплексі. Наразі ми опрацьовуємо документальну частину і працюємо з американськими колегами, щоб скласти дорожню карту, адже розуміємо, що їх досвід маємо накладати на наші реалії», - зауважив голова Миколаївського осередку ГО «Вільні та вірні» Сергій Сізоненко.

Засновник ГО Віталій Герсак підкреслив, що платформа «Курс» – це не просто новий інструмент для навчання та працевлаштування, а перш за все відповідь на виклики, з якими стикаються ветерани після повернення додому.

Читайте також: У Києві презентували інформаційний проєкт «Новини ветеранів»

«Вона забезпечує підтримку в адаптації до цивільного життя та відкриває нові можливості для професійного розвитку. Ми розуміємо, що реінтеграція – це складний процес, тому наш пріоритет – забезпечити ветеранів усім необхідним для успішного переходу до цивільного життя», – наголосив Герсак.

Поки що платформа працює у тестовому режимі. Перейти на неї можна за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі воїни, які проходять реабілітацію у міських лікарнях відвідали заняття з гольфу.