У Києві презентували інформаційний проєкт «Новини ветеранів»

У Києві презентували інформаційний проєкт «Новини ветеранів»

Фото
Укрінформ
У столиці представили портал «Новини ветеранів», який має на меті поширювати інформацію про успішні ветеранські проєкти, заходи місцевих органів влади та ініціативи самих ветеранів і волонтерів.

Про це розповіли автори проєкту на пресконференції в Укрінформі на тему: «Новини ветеранів» – портал про ветеранів і для ветеранів».

Вони зазначили, що в Україні досі немає централізованої системи для інформування ветеранів та їхніх родин про зміни у законодавстві, соціальному захисті та реабілітації. За їхнім задумом, портал «Новини ветеранів» має заповнити цю прогалину.

Як сказав редактор порталу «Новини ветеранів» Олександр Кухаренко, інформаційний ресурс покликаний обстоювати ідею захисту і допомоги ветеранам на всіх рівнях.

«Багато наших авторських матеріалів присвячено юридичним проблемам щодо зниклих безвісти та загиблих героїв. Є достатньо гострі матеріали, що стосуються нехтування чинними законами, які стосуються ветеранів, зокрема, в медичних закладах, зловживання керівників територіальних громад у питаннях, пов’язаних із загиблими бійцями», - заявив Кухаренко.

За словами начальника штабу ГО «Спілка ветеранів АТО» Владислава Якименка, портал «Новини ветеранів» також надає ветеранській спільноті безкоштовну юридичну допомогу.

«Маємо безкоштовну юридичну допомогу ветеранам і членам їхніх родин. Юристи порадять і проконсультують людей, що їм потрібно робити та як ефективно й швидко отримати допомогу з того чи іншого питання. Війна – це завжди хаос, а цивільні люди не завжди орієнтуються в складних юридичних питаннях. На порталі є вся інформація щодо юридичних послуг та контакти адвокатів», - сказав Якименко.

Як зазначила менеджерка з комунікацій порталу «Новини ветеранів» Марія Нігматова, засадничо інформаційний ресурс слугуватиме меті зробити опіку над ветеранами системною та всебічною.

Читайте також: Українські жіночі організації в Європі створили платформу для підтримки ветеранів

«У нас дуже багато ініціатив, за які ми вдячні громадським та волонтерським організаціям, державі. У нас є точкові моменти, коли реінтеграцією ветеранів займаються й опікуються. Але хотілося б, щоб це стало системою, певним випрацюваним механізмом із повною концентрацією на всі аспекти й питання ветеранської спільноти», - наголосила Нігматова.

Портал «Новини ветеранів» заснований ГО «Спілка ветеранів АТО» з метою надання інформаційної допомоги ветеранам війни та їхнім родинам, покращення обізнаності в соціальній, правовій, медичній та інших сферах.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство у справах ветеранів у липні перерахувало до обласних бюджетів та бюджету Києва майже 2,8 млрд гривень на виплату грошової компенсації на придбання житла ветеранам та членам їхніх сімей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-