Українські жіночі організації в Європі створили платформу для підтримки ветеранів

Українські жіночі організації в Європі створили платформу для підтримки ветеранів

Укрінформ
Платформу для підтримки українських ветеранів створили жіночі організації українок у Європі на спеціальному саміті «Партнерство, інновації та здоров’я ветеранів» при Європарламенті у Брюсселі.

Про це на пресконференції в Укрінформі розповіли організатори саміту та платформи.

Як зазначила голова Європейської асоціації жінок України, директор Громадського хабу при Європарламенті в Брюсселі Віолетта Дворнікова, організатори ставили за мету об’єднати зусилля української ветеранської спільноти з можливостями міжнародних інституцій.

«Метою саміту була презентація інноваційних можливостей і сучасних цифрових інструментів для кращої взаємодії українських, європейських і всесвітніх фондів, інститутів, які займаються реабілітацією, лікуванням і соціалізацією українських ветеранів. Створення ветеранської платформи стало головною ініціативою саміту», - сказала вона.

За словами голови організації «Рутенія» (Бельгія), керівника платформи «Новий старт для України» (Брюссель) Лади Ортинської, завданням платформи є створення умов для розвитку ветеранів та їхніх родин.

«На платформі є багато напрямків, наприклад, реабілітаційний - це медицина, психологія, протезування. Інший важливий напрямок – бізнес для ветеранів та їхніх родин у Європі. Для цього у нас є психологи, ментори, які готові допомогти. Ми намагатимемося зробити максимально зручні умови для розвитку ветеранів та їхніх родин. Ми створили застосунок, де кожен зможе зареєструватися та отримати потрібну допомогу. Хочемо достукатися до кожного ветерана, його родини, до хлопців, які зараз воюють, щоб вони знали, що в них є наша підтримка, і ми хочемо максимально полегшити їхнє життя. Ми максимально хочемо залучити допомогу з Європи», - наголосила Ортинська.

Читайте також: В Україні має бути сформований «культ ветерана» - Верещук

На саміт у Брюсселі запросили понад 50 учасників з України та Європи, серед них були лідери ветеранських організацій з України, Бельгії та Франції, представники НАТО, депутати Європарламенту, представники Єврокомісії, українського уряду, парламенту, делегати Української асоціації районних, обласних рад і фондів, які надають допомогу ветеранам.

Саміт «Партнерство, інновації та здоров’я ветеранів» відбувся 14-16 червня у Громадському хабі при Європарламенті в Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-