У Києві через суспільний резонанс призупиняють ремонтні роботи на Бессарабському ринку

Начальник Київської міської державної адміністрації Сергій Попко дав доручення призупинити всі ремонтно-демонтажні роботи на Бессарабському ринку у Києві та допустити до місця проведення робіт громадськість.

Про це у Телеграмі повідомляє Київська міська військова адміністрація, передає Укрінформ.

За словами Попка, збереження історичної спадщини Києва, зокрема захист історичних будівель – це надважлива задача і для влади міста, і для суспільства, навіть в умовах війни.

“Останнім часом громадськість столиці регулярно звертає увагу на різноманітні інциденти, пов’язані із захистом історичної архітектури міста. Одним із останніх таких випадків став відомий всій Україні і поза її межами Бессарабський ринок. На ньому розпочалися ремонтно-демонтажні роботи, які справедливо викликали резонанс серед суспільства”, - зазначив він.

Він додав, що “небайдужі кияни, журналісти, активісти переймаються – чи не завдадуть ці роботи шкоди будівлі”.

Попко поінформував, що тому, для гарантованого збереження історичної пам’ятки архітектури Києва та для прозорості усіх робіт на Бессарабському ринку він, як начальник КМВА видав доручення тимчасово призупинити усі види ремонтно-демонтажних робіт на Бессарабському ринку до достеменного встановлення хто, які саме роботи, за чиїм погодженням і під чиїм контролем здійснює на ринку.

Також начальник КМВА розпорядився надати безперешкодний доступ громадськості до місця проведення робіт для уникнення маніпуляцій та прозорості висвітлення у ЗМІ.

“Відповідні структурні підрозділи вже приступили до виконання мого доручення. Про хід виконання цього доручення кияни будуть оперативно поінформовані. Ми захистимо нашу історичну спадщину”, - підкреслив Попко.

Читайте також: Після знесення садиби Зеленських парламентська ТСК вимагає оновити консультативну раду при КМДА

Як повідомлялось, за інформацією ЗМІ, у центрі Києва почалися будівельні роботи на Бессарабському ринку. Будинок — пам'ятка архітектури, тому дозволена виключно його реставрація.

Фото: Facebook/Дмитро Перов