На Чернігівщині суд повернув громаді міста Носівка Свято-Троїцький храм

Господарський суд Чернігівської області повернув у власність громади міста Носівка Свято-Троїцький храм, що є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Чернігівська обласна прокуратура.

“Господарським судом Чернігівської області задоволено позов Ніжинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Чернігівської обласної ради щодо визнання незаконним та скасування правовстановлюючих документів на будівлю Свято-Троїцького храму та зобов’язання релігійної організації повернути територіальній громаді в особі Чернігівської обласної ради вказану культову споруду, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, прокурор на основі перевірки матеріалів, опублікованих у ЗМІ, встановив факт незаконного вибуття пам’ятки архітектури місцевого значення “Троїцька церква” із комунальної власності територіальної громади у власність релігійної організації.

Читайте також: Заборона УПЦ МП: Епіфаній готовий до діалогу з Онуфрієм, а вірян закликає відкинути «російське ярмо»

Свято-Троїцький храм у Носівці побудований у 1765 році ніжинськими майстрами. За час свого існування церква кілька разів добудовувалася. На подвір'ї храму розташована дзвіниця, що має нехарактерні для архітектури Лівобережжя готичні риси. Особливістю церкви є добудований на початку ХІХ століття нетиповий довгий ганок.

Як повідомляв Укрінформ, Господарський суд Тернопільської області повернув комплекс будівель Свято-Духівського монастиря Свято-Успенської Почаївської лаври у власність держави.

Фото: Вікіпедія