Заборона УПЦ МП: Епіфаній готовий до діалогу з Онуфрієм, а вірян закликає відкинути «російське ярмо»

Заборона УПЦ МП: Епіфаній готовий до діалогу з Онуфрієм, а вірян закликає відкинути «російське ярмо»

Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України Епіфаній закликає вірян Української православної церкви Московського патріархату відкинути "російське ярмо" та приєднуватися до ПЦУ.

Про це митрополит Київський і всієї України заявив в ефірі загальнонаціонального марафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Закон дає можливість всім релігійним структурам, які ще не зробили цього повністю, зараз звільнитися від контролю Москви. І ми зі свого боку знову й знову закликаємо всіх православних в Україні, які ще цього не зробили, відкинути нарешті це російське ярмо", - сказав предстоятель ПЦУ.

Він також підкреслив, що ПЦУ відкрита до діалогу, зокрема, із главою УПЦ МП Онуфрієм.

"Ми відкриті до діалогу без передумов, і про це було сказано у моєму зверненні до митрополита Онуфрія і тих, хто перебуває з ним. Україна - демократична держава і пишається високими стандартами свободи совісті. Але агресор не повинен мати можливості використовувати нашу свободу проти нас самих", - сказав митрополит Епіфаній.

За його словами, кожна громада, згідно з українським законодавством,має можливість змінити свою юрисдикцію. Він зазначив, що ПЦУ готова до єднання "в цей непростий час випробування війною, коли агресор намагається нас знищити".

Читайте також: РПЦ заборонено: віряни УПЦ МП можуть не хвилюватися

"Ми відкриті, ми протягнули нашу руку митрополиту Онуфрію, єпископату і духовенству із закликом розпочати діалог без попередніх умов", - сказав Епіфаній.

Крім того, він зазначив, що практично щодня відбувається приєднання громад в областях до Православної церкви України.

Епіфаній висловив сподівання, що новий закон і надалі спонукатиме громади долучатися до ПЦУ.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 серпня ухвалила закон «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій», що забороняє діяльність в Україні релігійних організацій, пов’язаних з Російською Федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-