Розбір завалів і будівництво бомбосховищ: на Миколаївщині працевлаштовують ветеранів

Ексклюзив

На Миколаївщині реалізується проєкт, спрямований на працевлаштування та адаптацію ветеранів - їх долучають до розборів завалів та інших видів робіт.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила радниця патронатної служби начальника Миколаївської ОВА Неллі Яровенко.

«На Миколаївщині діє цікава програма, спрямована на працевлаштування та адаптацію ветеранів, яка працює з лютого цього року. Зокрема ми залучаємо військовослужбовців до розбору завалів після обстрілів. Адже хлопцям та дівчатам, які повертаються з фронту, поранені, треба робота не лише заради грошей, а й усвідомлення того, що вони потрібні, приносять користь», - сказала Яровенко.

За її словами, в межах першого етапу цього проєкту, який тривав коштом підтримки партнерів з Данії, ветерани розібрали шість будівель. При цьому вони не просто отримували зарплату, а також, за потреби, їм оплачували психологічну та фізичну реабілітацію.

Читайте також: Соціальний супровід військових діє вже у 12 батальйонах - Жолнович

«Зараз розпочнеться наступний етап – вони будуть будувати бомбосховище в одному із населених пунктів. А поки тривають підготовчі роботи, хлопці допомагають родинам загиблих та тих, хто зараз на фронті: роблять ремонт, рубають дрова і таке інше. Для них це важливо, бо розуміють, що якби вони воювали, то хтось би так само допоміг їхнім сім’ям», - впевнена радниця начальника ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на Миколаївщині коштом громад працевлаштовано сім помічників ветерана.