Аудитори виявили у Тернопільській міськраді порушень на 127 мільйонів

Державна аудиторська служба України в ході ревізії у Тернопільській міській раді виявила численні порушення, що призвели до втрат місцевого бюджету на суму 127 млн грн.

Про це повідомила пресслужба ДАСУ, передає Укрінформ.

«Державна аудиторська служба України завершила ревізію у Тернопільській міській раді, під час якої було зафіксовано численні факти порушень, що призвели до втрат місцевого бюджету на загальну суму 127 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Так, через низку суперечливих управлінських рішень міської влади бюджет Тернополя недоотримав 85 млн грн надходжень у вигляді пайової участі забудовників, які брали участь у проєктах з розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

За рішенням міськради для деяких забудовників було незаконно встановлено «пільговий» (занижений) розмір пайових внесків, які вони мали перерахувати до бюджету. Через це бюджет громади недоотримав 38 млн грн на об’єктах, що вже експлуатуються, та втратив можливість надходжень ще 43 млн грн по 7 об’єктах будівництва, які не введено в експлуатацію.

Крім того, окремі забудовники не сплатили не лише пайових внесків, а й штрафів за них, передбачених умовами договорів. Це заподіяло додаткову шкоду міському бюджету на суму 20 млн грн.

Вісім забудовників ввели об’єкти будівництва в експлуатацію взагалі без укладання договорів про пайову участь, через що бюджет Тернополя недоотримав ще 11 млн грн.

У ході судового спору щодо стягнення боргу із суб’єкта господарювання – забудовника міським головою з боржником підписано мирову угоду. Відповідно до неї у вигляді пайового внеску замість грошових коштів було отримано у комунальну власність будівлю дитячого садочка, що призвело до недоотримання міським бюджетом 16 млн грн.

Читайте також: Аудит в одній із військових частин дозволив заощадити 40 мільйонів - Міноборони

Також аудитори виявили факт необґрунтованої виплати премії голові міської ради та її співробітникам на загальну суму 28,4 млн грн.

Наразі матеріали ревізії Держаудитслужби передано до органів Національної поліції.

Як повідомлялося, Бюро економічної безпеки на Волині виявило ризиковий тендер на придбання мультимедійного обладнання. З бюджету планували витратити 3,2 млн грн.

Фото: wikipedia.org