Аудит в одній із військових частин дозволив заощадити 40 мільйонів - Міноборони

Аудит в одній із військових частин дозволив заощадити 40 мільйонів - Міноборони

Укрінформ
Аудит Міністерства оборони України в одній із військових частин виявив можливість заощадити близько 40 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

"Йдеться про надання одному з підрядників давальницької сировини, яка вже була в наявності у військовій частині, але планувалася для повторної закупівлі за державним контрактом. Використання наявного майна дозволило знизити вартість контракту та перенаправити зекономлені кошти на інші пріоритетні потреби", - зазначили в Міноборони.

Т.в.о. директора Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони полковник Олександр Титковський пояснив, що виявлені факти не є збитками державі. Водночас знайдені можливості для економії допоможуть відомству ефективніше використовувати фінансові ресурси.

Читайте також: Міноборони допустило шведський БТР з авіаційною гарматою до постачання у ЗСУ

Титковський підкреслив, що посилена увага керівництва департаменту до ефективного використання фінансових і матеріальних ресурсів може значно покращити забезпечення військових частин під час воєнного стану.

Як повідомляв Укрінформ, частка вітчизняних виробників у загальному обсязі контрактування Збройних сил України речовим майном на сьогодні перевищує 80%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-